SportSport.ba izabrao idealni tim 11. kola Premijer lige

SportSport.ba izabrao idealni tim 11. kola Premijer lige

Edmir Škorić

Redakcija portala SportSport.ba izabrala je idealni tim 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Proteklo kolo ponudilo je nekoliko zanimljivih mečeva, a nama su najinteresantnije pobjede Željezničara u bijeljini, te remi Sarajeva i Slobode, kao i visok trijumf Zrinjskog u Jajcu.

Za trenera kola izabrali smo Slavka Petrovića, koji je 'svom' Radniku nanio poraz, a igrač kola je Tomislav Tomić iz Zrinjskog.

Pirić (Sloboda): Za najboljeg golmana kola izabrali smo Kenana Pirića, koji je sjajnim odbranama spasio Slobodu poraza na Koševu protiv Sarajeva.

Jašarević (Krupa): Krupa je jedno od ugodnijih iznenađenja sezone, a Jašarević konstantno pruža dobre igre u dresu Krupe, a bio je siguran u zadnjoj liniji i u pobjedi nad Vitezom.

Jakovljević (Zrinjski): Zrinjski je s 4:0 slavio u gostima protiv Metalleghea, a odbrana Mostaraca bila je granitna, na čelu sa Jakovljevićem, koji se pokazao kao veliko pojačanje za tim Vinka Marinovića.

Regoje (Olimpic): Olimpic polako dolazi do dobrih igara i rezultata, a iskusni stoper perfektno je odigrao protiv Širokog Brijega, koji je bio nemoćan na Otoci.

Karahmet (Mladost): Kakanjci su s 1:0 pobijedili Čelik i nastavili uspješno borbu za Ligu za prvaka, a Karahmet je ponovo zauzeo svoje mjesto u našem idealnom timu, zahvaljujući dobrim igrama.

Miroslav Stevanović (Željezničar): Željo je slavio u Bijelini protiv Radnika, a Stevanović je bio najbolji u timu Plavih. Bez sumnje je zaslužio mjesto u najboljoj postavi 11. kola.

Blagojević (Željezničar): Iako je u posljednje vrijeme izvan prave forme, Blagojević je u Bijeljini odigrao sjajan meč, odradio sve zadatke na pravi način i doprinio trijumfu Plavih.

Tomić (Zrinjski): Zrinjski je zabio četiri gola u prvih 45 minuta Metallegheu na Piroti, a Tomić je bio strijelac jednog gola, te je učestvovao kod još nekih golova.

Mahović (Olimpic): Pored Regoje, još jedan igrač Olimpica zaslužuje mjesto u najboljem timu prošlog kola, a naši novinari smatraju da je Mahović taj. Mahvić je bio strijelac vodećeg gola za Olimpic.

Mešanović (Zrinjski): Mešanović je i protiv Metalleghea nastavio golgetersku seriju, te je po svemu sudeći ovo njega sezona.

Kajkut (Krupa): Saša Kajkut se pokazuje kao veliko pojačanje za tim Krupe, a u posljednja dva meča je postigao tri gola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Trener kola: Slavko Petrović (Željezničar)
Igrač kola: Tomislav Tomić (Zrinjski)

ime i prezime klub bodovi
Tomislav Tomić Zrinjski 10
Kenan Pirić Sloboda 8
Saša Kajkut Krupa 6
Miroslav Stevanović Željezničar 4
Armin Mahović Olimpic 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi