Mladost dočekuje Slaviju

Musemić: Favoriti smo i želimo proći u narednu rundu

Dino Kurbegović

Ekipa Mladosti će sutra u 15 sati u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine na svom terenu u Doboju dočekati Slaviju iz Istočnog Sarajeva.

Tim Husrefa Musemića važi za izrazitog favorita u ovom meču, a strateg Dobojlija kaže kako to njegov tim mora pokazati na terenu:

''U duelu sa Slavijom smo favoriti i svakako da želimo ići dalje. Nekoliko prvotimaca ćemo u ovom susretu odmoriti s obzirom na žestok tempo u domaćem šampionatu, dok ćemo s druge strane pružiti priliku za igru momcima koji su željni igre i dokazivanja. Kup je sam po sebi uvijek nepredvidiv, ali mi ćemo se potruditi da već sutra napravimo sjajan rezultat i ne dopustimo da nas Slavija iznenadi. Na terenu moramo opravdati ulogu favorita koja nam se nameće u ovom susretu.'', rekao je strateg Mladosti.

Svoje mjestu u prvih 11 u duelu s ekipom iz Prve lige RS-a će zauzeti Franko Lalić. Sjajni golman dobojske Mladosti kaže kako je cilj ekipe da napravi dobar rezultat i u Kupu BiH ove sezone:

''Mislim da je Slavija neugodan protivnik, ali mi smo favoriti i moramo napraviti dobar rezultat kako bi nam bilo lakše u uzvratnom duelu u Sarajevu. U Kupu BiH želimo otići što je dalje moguće,a sutra nam je cilj samo pobjeda.''

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Susret između Mladosti i Slavije igra se u srijedu 19. oktobra 2016. godine s početkom u 15 sati. Ovaj susret će suditi Haris Kaljanac iz Sarajeva, s pomoćnicima Davorom Beljom i Amerom Macićem iz Mostara. Četvrti sudija je Admir Šehović iz Sarajeva. Delegat susreta je Milan Janković iz Trebinja, dok je posmatrač Emir Ribić iz Bugojna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.