Skandali su obilježili dosadašnji dio karijere

Mauro Icardi - Igrač sa više skandala nego titula

Endin Čaušević

Napadač Intera, Mauro Icardi, prethodnih dana nalazi se u žiži sportske javnosti zbog svađe s navijačima kluba s Meazze.

Ipak, Icardi je poznat po svojim skandalima i iako ima tek 23 godine već ih ima mnogo. Naravno, najpoznatiji je onaj kada je odlučio preoteti ženu svog najboljeg prijatelja, ali i svađa s navijačima kluba za koji igraš može u isti rang.

Icardi je proglašen mrtvim za sve navijače Intera, kluba u kojem je on inače kapiten. Iako je tek odrastao Argentinac je odlučio napisati svoju autobiografiju koja je očigledno bila još jedna greška u njegovoj karijeri.

Donosimo vam sve skandale koje je Icardi prouzrokovao u dosadašnjoj karijeri. S obzirom na njegov karakter i ponašanje ne sumnjamo da će ih u budućnosti biti još više.

6. Svađa s navijačima Intera (I dio)

Icardi je jedan od rijetkih, ako ne i jedini kapiten od kojeg navijači traže da preda svoju kapitensku traku. Nakon poraza od Sassuola Icardi je otrčao ka navijačima koji su bili vidno nezadovoljni igrom i rezultatom. 

On je tada bacio dres jednom dječaku koji je bio na tribinama, ali je vođa navijača isti bacio nazad. Tada je Icardi izgubio živce i ušao je u burnu raspravu s navijačima. Dugo vremena su mu zviždali na Meazzi, ali se to malo smirilo u posljednjih nekoliko mjeseci. Ipak, mir nije dugo trajao.

5. Svađa s navijačima Intera (II dio)

Skandal koji još uvijek traje. Icardi je u svojoj autobiografiji pokušao opisati sukob s navijačima nakon poraza od Sassuola, ali je napravio veliku grešku. Navijači su mu odmah poručili da su razočarani, te da žele da Icardi preda svoju kapitensku traku.

Iako se izvinio svima to nije pomoglo Argentincu. Vođa navijača Intera nakon toga izjavio je da je Icardi mrtav za njih, te da će biti najsretniji da on napusti klub. Naravno, Icardi nije odustao od kapitenske trake, te se još jednom oglušio na zahtjeve navijača svog kluba.

4. Prozivanje sicilijanske mafije

Prije nekoliko dana italijanski mediji objavili su da je sicilijanska mafija kontaktirala Maxija Lopeza i ponudila mu svoje usluge. Navodno, oni su rekli da će polomiti Icardiju obje noge ukoliko Maxi to želi. Naravno, Icardi nije mogao da ne komentariše i ove navode.

Argentinac je izjavio da se ne boji nikoga, te da je spreman da se suoči s mafijom. Nikome nije bilo jasno zašto je ovo izjavio, jer Italijani najbolje znaju koliko je ova mafija opasna. Da je se pokajao što je ovo izjavio najbolje pokazuje i to da je angažovao osiguranje koje ga prati 24 sata dnevno. Ispeci, pa reci.

3. Sporne tetovaže

Icardiju nije bilo dovoljno to što je oteo ženu svom najoljem prijatelju pa je želio dodatno da ga isprovocira. Argentinac je odlučio oženiti Wandu Naru, a dodatni gnjev javnosti navukao je kada je odlučio da uradi "specijalne tetovaže".

Argentinski napadač istetovirao je likove djece Maxija Lopeza i Wande, te je poručio svoj bivšem prijatelju da im je on sada pravi otac. Čini se da Icardijev bezobrazluk nema kraja.

2. Rukovanje s "najboljim" drugom

Prije nekoliko sezona nekadašnja dva najbolja prijatelja susrela su se ponovo, ali ovaj put na terenu. Maxi je bio u dresu Torina, dok je s druge strane u dresu Intera bio Icardi. Nakon svega što je Icardi uradio Maxiju na kraju je imao obraza da mu pruži ruku i pokuša se rukovati s njim.

Naravno, Maxi je ignorisao ovaj čin Icardija, a napadaču Intera nije bilo jasno zašto je to Maxi uradio. Pravio se lud!

1. Preoteo ženu svog najboljeg prijatelja

Naravno, na prvom mjestu nalazi se skandal koji će teško neko uspjeti nadmašiti. Icardi je upoznao Maxija Lopeza dok su bii u Barceloni, a fudbalski put ponovo ih je sastavio u Sampdoriji. Tada je Maxi prihvatio Icardija kao brata, te mu je odlučio pomoći u novom klubu.

Icardi je često boravio u kući Lopeza, a na kraju je napravio nešto što mu niko neće oprostiti. Zaljubio se u njegovu suprugu Wandu koju je na kraju preoteo. Zabio je nož u leđa najboljem drugu, ali mu ni danas nije jasno zašto je Maxi toliko ljut na njega. Jer kako kaže Icardi ljubav je jača od svega.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.