Kup BiH

Mladost deklasirala Slaviju za pola sata

Midhat Šljivak

Fudbaleri Mladosti iz Doboj Kaknja jednom nogom su već u četvrtfinalu Kupa BiH. Ekipa Husrefa Musemića danas je pobijedila Slaviju s uvjerljivih 6:1.

Čak šest pogodaka postignuto je u prvom poluvremenu ovog susreta, a domaći su nakon 45 minuta imali uvjerljivu prednost od 5:1.

Slavija je povela u petoj minuti. Mrežu domaćeg tima pogodio je Milenković, no radost im je kratko trajala jer su već u 10. minuti gubli s 3:1. Dva gola Kuzmanovića i jedan Ramovića donijeli su preokret Mladosti i vodstvo od 3:1.

Nakon pola sata igre bilo je 5:1. Aladin Šišić je u 26. minuti povećao na 4:1, a četiri minuta kasnije Ramović drugim golom pogađa za 5:1.

U drugom poluvremenu domaći tim je stvorio još nekoliko odličnih šansi. U 90. minuti je Mladost pogodila i za 6:1, a strijelac je Maksimović.

Slaviji će tako biti potrebno pravo čudo za prolaz dalje, ali čini se kako se četvrtfinalista već zna.

Kup BiH, osmina finala:

Mladost - Slavija 6:1 (Kuzmanović 7', 9', Ramović 10', 30', Šišić 26', Maksimović 90'/ Milenković 5')

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Mladost: Lalić, Gačan, Laštro, Asanović, Kuzmanović, Musić, Šišić, Rizvanović, Brkić, Ramović, Kalajanović.

Slavija: Trifković, Radosavljević, Đorđević, Marković, Bjeloš, Stojanović, Hasković, Milenković, Deretić, Lemez, Bošković.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.