Zrinjski nadigrao Velež u Kupu

Marinović: Rezultat je dobar iako nije išlo glatko

M. Maksimović

Više razloga za zadovoljstvo po okončanju današnjeg mostarskog gradskog derbija imao je trener Zrinjskog Vinko Marinović.

On je, kako je jučer i najavio, na derbiju promiješao karte, te zaigrao s kombinovanim timom koji je uspio poraziti Velež rezultatom 3:0. Marinovićeva želja da se pobijedi rezultatom koji bi Zrinjskom osigurao miran revanš tako je ispunjena.

“Ovakve utakmice je najteže igrati. Zbog toga sam priželjkivao rani gol i moja želja se ispunila. Nadao sam se i ekspresnom drugom pogotku kako bih odmorio neke igrače, ali se ta druga želja nije ispunila, a da jeste sigurno je da bih ranije iz igre izvukao makar Tomislava Tomića. Nije išlo glatko, ali je rezultat na kraju dobar. Preostalo je da odradimo meč u Vrapčićima“, rekao je nakon derbija Vinko Marinović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski nakon trijumfa nad Veležom očekuje veliki derbi protiv Sarajeva koji bi mogao odrediti dalju sudbinu i Plemića, ali i ekipe Sarajeva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.