Drugi trijumf Madriđana

Pobjede Reala i Bamberga

Real je večeras upisao drugu pobjedu u Euroligi u ovoj sezoni.

Nakon ubjedljive domaće pobjede protiv Olympiacosa (83:65), Madriđani su slavili i u gostima kod Maccabija rezultatom 89:82 (46:33).

Španski tim bio je bolji rival tokom većeg dijela meča, te je na kraju sasvim zasluženo slavio.

Domaćin je u zadnjem minutu susreta uspio da priđe na tri poena zaostatka (85:82), ali više od toga nije mogao.

Najefikasniji u timu Reala bio je Jaycee Carroll sa 18 poena. Rudy Fernandez dodao je 16 koševa, a Sergio Llull 14 poena i 11 asistencija. Vicotor Rudd bio je prvo ime kod domaćina sa 18 poena i sedam skokova.

Pobjedu je večeras odnio i Bamberg, koji je kod kuće savladao Unics Kazan (89:86).

Njemački tim je u četvrtu dionicu ušao sa minusom od sedam poena (67:60), ali je u posljednjih 10 minuta u potpunosti nadigrao rivala i tako došao do prve pobjede u Euroligi.

Unics je i dalje bez pobjede nakon dvije odigrane utakmice.

Janis Strelnieks sa 17 pogodaka bio je najefikasniji u pobjedničkom timu. Nikos Zisis takođe je bio odličan i meč je završio sa 16 poena i 12 asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U poraženoj ekipi bolji od ostalih bio je Keith Langford sa 24 koša. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.