Nevjerovatno, ali istinito

Košarkaška revolucija: Real želi u NBA ligu

Edmir Škorić

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez želi košarkaše kraljevskog tima u NBA ligi.

Real Madrid je imao prilike da se u sklopu predsezone sastane sa NBA timovima i Perez vjeruje da bi košarkaši španskog velikana mogli da igraju u Istočnoj konferenciji najjače lige na svijetu.

„Razgovarao sam sa komesarom NBA lige i dao sam mu prijedlog. Imamo sjajan tim i tražio sam mu da nam dozvoli da se takmičimo u Istočnoj konferenciji. Međutim, rečeno mi je da sačekamo jer žele da igraju širom Evrope. Gubimo mnogo novca i radićemo na tome jer želimo da igramo u najjačoj ligi na svijetu“, rekao je Perez.

No, male su šanse da se to stvarno i dogodi. Da bi se ostvarilo, Real Madrid bi morao da se preseli u Sjedinjene Američke Države, a to nije baš nešto što u španskom klubu žele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.