Porazi Reala i Siene

Euroleague American turneja

Porazi Reala i Siene

Real Madrid i Montepaschi Siena okončali su svoje nastupe na Euroleague American turneji porazima. Bolji su bili Toronto Raptorsi i Cleveland Cavaliersi.

Odlično je Real ušao u utakmicu protiv Toronta i već nakon polovine prve četvrtine tim iz Madrida vodio je deset poena razlike. Međutim u nastavku slijedi serija Toronta 19-2 kojom Raptorsi preuzimaju vodstvo.

U drugoj četvrtini odlična igra obje ekipe, a Real se zahvaljujući sjajnom Fernandezu vraća u utakmicu. Madriđani su trojkom Pociusa došli i na plus četiri, ali bolje od toga nisu mogli. Poenima Graya Toronto je došao do prednosti 50-48,  a sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Držao je Real priključak za Torontom sve do početka posljednje četvrtine kada se Raptorsi bude i serijom 12-2 dolaze do dvocifrene prednosti.

Domaći su mirno priveli utakmicu kraju i slavili rezultatom 102-95. Najbolji kod Toronta bili su DeRozan sa 18, te Lucas i Bargnani sa 16, odnosno 14 poena. U timu Pabla Lasa Nikola Mirotić je bio odličan i ubacio 17 poena, a Pocius je dodao 15.

Siena vodila na poluvremenu, ali na kraju poražena

 

Dobru utakmicu odigrala je i Montepaschi Siena protiv Clevelanda. Vodili su gosti iz Italije na poluvremenu rezultatom 36-33, ali do pobjede protiv Cavaliersa ipak nisu mogli, konačni rezultat bio je 91-85 za Cleveland.

Još jednu sjajnu utakmicu za Sienu odigrao je Bobby Brown sa 22 postignuta poena, Matt Janning ubacio je samo jedan manje. Zvijezda večeri u duelu ova dva tima ipak je bio košarkaš Clevelanda Tristan Thompson. Kyrie Irving i CJ Miles djelili su sjajne asistencije svom suigraču koji je znao kako završiti akcije svog tima.

Posebno se izdvaja sjajno zakucavanje sa dvije ruke preko nemoćnog Tomasa Ressa. Najbolji u redovima Clevelanda bili su Samuels sa 14 i odlični Thompson sa 12 postignutih poena. Real Madrid i Montepaschi Sienu čekaju euroligaške obaveze već u petak. U prvom kolu Real će dočekati Panathinaikos, a Siena Albu našeg Nihada Đedovića.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.