Treba samo biti pametan

Kako zaustaviti Diega Costu? Ogbonna je dao najbolji odgovor

E. Škorić

West Ham će sutra protiv Chelseaja odmjeriti snage u engleskom Liga kupu, a defanzivac Čekićara Angelo Ogbonna zna odakle prijeti najveća opasnost.

Ogbonna je u najavi dan prije meča govorio o ekipi Chelseaja, a glavni zadatak, tvrdi, bit će zaustaviti Diega Costu.

"Znamo Costu. Moramo biti oprezni, jer on je takav igrač - prgav. Na terenu na sve načine pokušava ostvariti cilj", rekao je Ogbonna, dodavši: "Svaki put kada smo igrali morali bismo biti jako oprezni. Napadač može da radi sve što poželi, mi braniči baš i ne. Stoga treba biti pametniji i lukaviji".

"Pobijedit će pametniji", zaključuje igrač koji je nastupao kod sadašnjeg menadžera Antonija Contea u Juventusu.

"Chelsea je sjajan tim. Conte ima Costu, ali i Hazarda, Kantea, Williana... No, igrali su puno utakmica, možda će biti promjena u sastavu. I mi isto tako imamo dobre igrčae, pa očekivanja su velika", dodao je Ogbonna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.