Otkriven pravi razlog zbog kojeg je Costa tražio izmjenu

Naljutio je Contea

Otkriven pravi razlog zbog kojeg je Costa tražio izmjenu

Španski napadač Diego Costa je imao svojevrstan ispad na utakmici protiv Leicestera odigranoj u subotu.

Plavci su slavili sa 3:0, a Costa je u centar pažnje došao ne zbog prvog pogotka na utakmici, već zbog situacije kada je tokom drugog poluvremena ljutito tražio izmjenu, gestikulirajući Conteu da ga izvede iz igre.

Iako je Conte nakon utakmice izjavio da je Costa strahovao od žutog kartona te tako pokušao smiriti situaciju, razlog Costinog poteza je navodno potpuno drugačiji.

Napadaču Chelseaja se nije svidjelo što mu Conte sve vrijeme 'šefuje' sa klupe, te je to shvatio kao znak da igra loše. Njegova gestikulacija je bila poruka treneru Chelseaja da ga izvede ako misli da je loš, ali to se nije desilo i Španac je na terenu ostao svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Diego Costa je prvi strijelac Premier lige sa sedam pogodaka, ali njegovo ponašanje na terenu često baci sjenu na sve dobro što radi u plavom dresu. Antonio Conte mu je nakon utakmice saopštio da je ljut zbog ovakve reakcije i poručio mu da takvo ponašanje u javnosti neće tolerisati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi