Izbor za najboljeg trenera Španije

Enrique pokorio Španiju, a Simeoneu nagrada

Edmir Škorić

Diego Simeone izabran je za najboljeg trenera španske Primere u prošloj sezoni.

Međutim, katalonski mediji donose vijest koju nazivaju skandaloznom - Luis Enriqu nije bio čak ni među trojicom kandidata za tu nagradu.

Enrique je s Barcom osvojio prošle sezone titulu i Kup kralja, no to mu očito nije bilo dovoljno da bude, ako ništa, bar u poziciji da se nada za nagradu koja se dodjeljuje najboljem treneru u Primeri.

Simeone radi dobar posao s Atleticom, no za razliku od Enriquea, on nije uspio ekipi donijeti trofej u Španiji. Enrique je slavio ispred Eduarda Berizza (Celta) i Marcelinha Garcije Torala (bivši trener Villarreala).

Dodajmo ad je Suarez izabran za najboljeg stranog igrača, dok je Antoine Griezmann proglašen najboljim igračem lige. Jan Oblak iz Atletica je dobio nagradu za najboljeg golmana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.