Pobjeda Baskonije

Ludnica u Madridu, Blažić rastužio Kraljeve

Edmir Škorić

U derbiju trećeg kola Eurolige Baskonia je u neizvjesnoj završnici savladala Real u Madridu sa 91:87.

Sjajan meč odigran je u Barclaycard Centru u Madirdu, a Real je na kraju poražen. Prvu četvtinu Baskonia je odigrala fenomenalno, pa je vodila 32:19, a gostujući tim je održavao visoku prednost i tokom druge četvrtine.

Tek u trećem periodu igre Real uspijeva da se vrati, da bi u zadnjih 10 minuta došao do preokreta. Međutim, zadnja minuta donosi veliko uzbuđenje.

Baskonia je imala plus jedan na 40-ak sekundi do kraja, a onda je Llull izgubio loptu i to se ispostavilo kobnim za Madriđane, da bi potom Jaka Blažić zabio trojku za pobjedu gostiju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Nakon tri utakmice, Baskonija ima dvije pobjede, koliko i Real, te obje ekipe imaju po jedan poraz

Blažić je na kraju ubacio 21 poen, Voigtmann 18, a Shengelia 14 poena. U sastavu Reala Ayon je ubacio 16, a Dončić 15 poena, dok je Llull dodao 13 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.