EPA

Mažić sudi Zonsku ligu Beograd?

Sa Nou Campa na teren četvrte srbijanske lige?

Jedan od najboljih evropskih sudaca Milorad Mažić sudit će utakmicu u četvrtom srbijanskom rangu, prenijeli su tamošnji mediji. 

Deset dana nakon što je dijelio pravdu na Nou Campu u okršaju Barcelone i Manchester Cityja, Mažić je navodno delegiran za glavnog sudiju utakmice Zonske lige Beograd u kojoj će snage odmjeriti Jedinstvo i Borac Ostružnica. 

"Uvijek se trudimo da radimo na popularizaciji amaterskog beogradskog fudbala, a angažovanje Mažića i pomoćnika Ristića i Đurđevića predstavlja idealan korak u tom smjeru. Želimo da pokažemo da i u četvrtom rangu postoji kvalitet koji se ne smije zapostaviti, odnosno da je Zonska liga ozbiljno takmičenje", kazao je u izjavi za Sportski žurnal Marko Osmajlić, komesar za takmičenje Beogradske zone. 

Mažić je inače sudio i na Evropskom prvenstvu i od strane francuskog lista L'Equipe je s najvišom ocjenom osam proglašen za najboljeg sudiju. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.