ACB liga

Barcelona se mučila, Real uvjerljiv

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida i Barcelone danas su slavili pobjede u mečevima šestog kola ACB lige.

Barcelona je gostovala kod Fuenalbrade sa 78:75, te je tako stigla do četvrta pobjeda.

Tehnička greška trenera Barce je uzrokovala bolju igru Katalonaca, koji su u finišu slomili otpor neumorne domaće ekipe. Gosti su imali 12:0 seriju.

Perperloglou je bio najefikasniji igrač Barce sa 17 poena i šest skokova, a u domaćem timu Ivan Paunić je ubacio 18 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Real Madrid je Zaragozu dobio sa uvjerljivim rezultatom 94:68, a do pobjede je Madriđane vodio Carroll sa 19 poena, dok je mladi Luka Dončić imao devet asistencija. Sergio Llull je ubacio 16, a Felipe Reyes 14 poena. Isaac Fotu i Stevan Jelovac su ubacili po 14 poena u poraženom timu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.