Nigerijac stiže u Barcelonu

Micheal Eric novo pojačanje?

Nigerijac stiže u Barcelonu

Midhat Šljivak

Nigerijac Micheal Eric mogao bi pojačati ekipu Barcelone.

Ovaj 210 centimetara visoki centar, koji je trenutno član Bilbaa, privukao je interes Barcelone i navodno su pregovori s njim već počeli.

Eric bi za Barcu mogao nastupati kao domaći igrač po Cotonou sporazumu, po kojem afrički igrači imaju isti status kao igrači iz Evropske unije u Španiji.

Barceloni su takvi igrači neophodni, jer Amerikanca ili nekog košarkaša van Evrope ne mogu dovesti zbog ogrančenog broja stranaca.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Nigerijac ove sezone igra dosta dobro za Bilbao, te u svega 17 minuta na parketu postiže gotovo 10 poena uz šest skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi