Sjajna statistika ofanzivaca Zrinjskog

Barcelona ima MSN, a Zrinjski BMT trojac

Adnan Beganović

Odigrano je 14. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojem je aktuelni prvak Zrinjski peticom počastio najmlađeg sarajevkog premijerligaša.

Izabranici Vinka Marinovića bez većih problema rezultatom 5:0 savladali su Olimpic na Otoci, a u dresu mostarske ekipe ponovo su briljirali Jasmin Mešanović, Nemanja Bilbija i Ognjen Todorović.

Fenomenalni trojac Plemića još jednom je bio je nezaustavljiv za protivničke odbrane. Todorović je upisao dva pogotka i asistenciju, dok su Mešanović i Bilbija upisali po pogodak i asistenciju.

Međutim, nisu Mešanović, Bilbija i Todorović samo na Otoci briljirali, a pogled na njihovu statistiku možda i otkriva zbog čega je Zrinjski već krajem oktobra na korak do odbrane naslova.

U dosadašnjih 14 kola pomenuti trojac postigao je 17 pogodaka (Mešanović sedam, Bilbija i Todorović po pet), a čak sedam bh. ekipa (Željezničar, Sloboda, Mladost, Vitez, Metalleghe, Olimpic i Čelik) postiglo je manje golova od njih trojice, dok je Sarajevo postiglo isto pogodaka kao i Mešanović, Bilbija i Todorović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajnom golgeterskom učinku BMT trio dodao je i respektabilnih 14 aistencija u 14 odigranih kola. Bilbija je osam puta asistirao, a Todorović i Mešanović po tri puta. Sveukupni učinak kojim se rijetko koji ofanzivni trio u historiji Premijer lige može pohvaliti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.