Zrinjski pregazio Olimpic i učvrstio se na vrhu

Deseta pobjeda Plemića u sezoni

Zrinjski pregazio Olimpic i učvrstio se na vrhu

Zrinjski je danas na Otoci protiv Olimpica stigao do svoje desete pobjede u ovoj sezoni Premijer lige. Plemići su slavili sa 5:0, a pitanje pobjednika je bilo riješeno već nakon prvog poluvremena.

Zrinjski je u vodstvo od 1:0 stigao u 11. minuti kada je Mešanović makazicama sjajno pogodio za 1:0. U 27. minuti, gosti su povisili na 2:0. Nakon jednog kontranapada, Čolić je ubacio na drugu stativu gdje je bio Stojanović koji je matirao Bandovića za sigurno vodstvo Mostaraca. Samo dvije minute kasnije, Plemići postižu još jedan gol i to preko Bilbije, koji na asistenciju Todorovića zabija za rezultat prvog poluvremena (3:0).

Već na otvaranju drugog poluvremena, Zrinjski dolazi i do četvrtog pogotka. Igrao se 49. minut, a akteri kod trećeg gola su ovoga puta zamijenili uloge pa je Todorović bio strijelac, a Bilbija asistent. U 60. minuti je Bandović i peti put morao po loptu u mrežu, a strijelac je ponovo bio Todorović i to na asistenciju Mešanovića.

Do kraja utakmice još nekoliko prilika na obje strane, ali do promjene rezultata nije došlo. Zrinjski je upisao još jednu ubjedljivu gostujuću pobjedu i učvrstio se na vrhu tabele, a iz ove perspektive se čini da se treba desiti pravo čudo pa da Plemići ne dođu do svoje druge uzastopne titule.

Na kraju, spomenut ćemo da je današnja utakmica bila izuzetno korektna, čemu najbolje svjedoči podatak da su fudbaleri Zrinjskog prvi prekršaj napravili tek u 31. minuti.

Premijer liga BiH, 14. kolo:

Olimpic - Zrinjski 0:5

Olimpic: Bandović, Regoje, Milović, Kobiljar, Mahović, Karić, Isić, Zolj, Mašić, Lelić, Hadžić

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Kozić, Peko, Radeljić, Tomić, Čolić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Petrak, Katanec, Bilbija

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti