Bale novim ugovorom dobro napredovao

Velike promjene: TOP 10 najplaćenijih igrača na svijetu

Endin Čaušević

Fudbaler Real Madrida, Gareth Bale, jučer je potpisao novi ugovor sa kraljevskim klubom, te će na Santiago Bernabeu ostati do ljeta 2022. godine.

Velšanin je u nekoliko navrata govorio da nije sretan u Madridu, te da bi se volio vratiti u Englesku. Ipak, u posljednje vrijeme postalo je jasno da se Bale konačno uklopio u život u Madridu, a sada je došao i novi ugovor.

Bale će u Madridu ostati do ljeta 2022. godine. Naravno, njegova plata postala znatno veća, te je Bale napredovo na listi deset najplaćenijih igrača. Donosimo vam listu najplaćenijih igrača koja će vas sigurno iznenaditi kada viditi ko se sve nalazi na njoj.

10. Yaya Toure

Yaya Toure već nekoliko sezona nosi dres Manchester Cityja, ali je nakon dolaska Pepa Guardiole postalo jasno da za njega više nema mjesta na Etihadu. Ipak, uprkos toma Toure dobija svoju sedmičnu platu koja iznosti 240.000 funti. Toure godišnje zaradi 12.5 miliona funti kada riješi svoje obaveze prema porezu.

9. Sergio Aguero

Još jedan fudbaler Manchester Cityja koji se nalazi na ovoj listi. Aguero je vjerovatno najbolji igrač Manchester Cityja i zbog toga je i najplaćeniji. Ovaj argentinski napadač sedmično zaradi 241.000 funti, a na godišnjem nivou to iznosi nešto više od 12,5 miliona funti.

8. Zlatan Ibrahimović

Naravno, na listi je i Zlatan Ibrahimović. Šveđanin je ovog ljeta stigao u Manchester United kao slobodan igrač i iako ima skoro 35 godina postao je jedan od najplaćenijih igrača ovog kluba. Ibra sedmično zaradi 250.000 funti, a godišnje to iznosi 13 miliona funti. Nije loše za jednog veterana.

7. Wayne Rooney

Kapiten Manchester Uniteda nalazi se u nemilosti Josea Mourinha, te utakmice većinom posmatra sa klupe za rezervne igrače. Ipak, to ne utiče na njegovu platu koja sedmično iznosi 260.000 funti, što znači da Rooney godišnje zaradi 13,5 miliona funti.

6. Graziano Pelle

Prvo iznenađenje na ovoj listi najplaćenijih fudbalera je italijanski napadač Pelle. Ovaj fudbaler je ljetos odlučio otići u Kinu u Shandong Luneng, a glavni razlog bio je novac. Pelle sedmično inkasira 260.000 funti, tj. godišnje 13,5 miliona funti.

5. Neymar

Brazilski fudbaler Neymar je također nedavno potpisao novi ugovor s Barcelonom, te dosta dobro kotira na ovoj listi. Neymar sedmično zaradi 289.000 funti igrajući u Barci, a godišnje inkasira 15 miliona funti.

4. Paul Pogba

Pogba je ovog ljeta stigao u Manchester United iz Juventusa za 105 miliona eura, što je najveći transfer u historiji fudbala. Ipak, Pogba nije postao najplaćeniji, ali je na odličnom četvrtom mjestu. Francuz sedmično zaradi 290.000 funti, što je godišnje nešto više od 15 miliona funti.

3. Hulk

Vjerovatno i najveće iznenađenje na ovoj listi je Hulk koji je u TOP 3. Hulk je iz Zenita prošle godine otišao u Shanghai SIPG u kojem godišnje zaradi nevjerovatnih 16,5 miliona funti. Ovaj brazilski fudbaler sedmično zaradi 317.000 funti.

2. Gareth Bale

Novi ugovor Balea je doveo na visoko drugo mjesto najplaćenijih igrača. Velšanin sada u Real Madridu sedmično zarađuje 346.000 funti što je 18 miliona funti godišnje. 

1. Lionel Messi i Cristiano Ronaldo

Vjerovatno najbolja dva igrača današnjice čuvaju prvo mjesto na ovoj listi. Interesantno je da obojica u svojim klubovima sedmično zaradde po 365.000 funti, a godišnje inkasiraju čak 19 miliona funti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.