Bale, Cavani i Marquinhos najveći dobitnici u 2013. godini

Fudbaleri čija je cijena najviše porasla

Bale, Cavani i Marquinhos najveći dobitnici u 2013. godini

Godinu na izmaku mnogi će fudbaleri pamtiti po dobrom, pogotovo oni čija je cijena i vrijednost na fudbalskom tržištu itekako skočila. najviše razloga za zadovoljstvo tako će imati Velšanin Gareth Bale, Urugvajac Edinson Cavani i Brazilac Marquinhos.  

Mladi brazilski defanzivac Marquinhos ovoga je ljeta iz redova Rome prešao u francuski PSG, a upravo se Brazilac nalazi na trećem mjestu liste fudbalera kojima je u protekloj godini najviše porasla vrijednost na fudbalskom tržištu. Vrijednost defanzivca Svetaca, koji će se ukoliko bude zdrav gotovo sigurno naći na spisku selektora Brazila Scolarija, narasla je za 24,25 miliona eura.

Na drugoj poziciji na osnovu progresa njegove vrijednosti na fudbalskom tržištu je još jedan fudbaler PSG-a, a radi se o urugvajskom napadaču Edinsonu Cavaniju koji je ovoga ljeta iz redova Napolija stigao na Park Prinčeva.

Vrijednost Urugvajca u periodu od pola godine sa 25 skočila je na 60 miliona eura. 

Naravno, sasvim očekivano na prvom mjestu ove liste je nekadašnji krilni fudbaler Tottenhama Gareth Bale. Velšaninu koji je ljetos pojačao redove Real Madrida za više od 90 miliona eura vrijednost se tačno udvostručila, pa sada umjesto 40 miliona, koliko je vrijedio dok je igrao u redovima Spursa, vrijedi okruglo 80 miliona.

Bale je tako nakon Lionela Messija (120 miliona eura) i Cristiana Ronalda (100 miliona eura) treći najskuplji fudbaler na planeti.

Fudbaleri kojima je najviše skočila vrijednosti u protekloj godini:
1. Gareth Bale (vrijedio 40 mil. eura, sada vrijedi 80 mil. eura)
2. Edinson Cavani (25 mil. eura - 60 mil. eura)
3. Marquinhos (5 mil. eura - 25 mil. eura)
4. Jackson Martinez (8,5 mil. eura – 30 mil. eura)
5. Nemanja Matić (6 mil. eura – 27 mil. eura)
6. Isco (15 mil. eura – 25. mil. eura)
7. Paul Pogba (6 mil. eura – 25. mil. eura)
8. Juan Cuadrado (6 mil. eura – 24. mil. eura)
9. Diego Costa (7 mil. eura – 25. mil. eura)
10. Fernandinho (14 mil. eura – 32. mil. eura)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.