Foto: EPA

Pet timova sigurni u nokaut fazu

Kladioničari oprez: Ovi timovi će miješati karte

Midhat Šljivak

Sinoć su završene utakmice 4. kola grupne faze Lige prvaka, a pet timova je već osiguralo plasman u nokaut fazu.

Iz grupe A su očekivano prošli Arsenal i PSG koji su osvojili po 10 bodova i boriće se za prvo mjesto, baš kao i Atletico i Bayern iz grupe D. Madridski tim za sada ima 12, a Bavarci devet bodova i međusobni duel će vjerovatno odlučiti prvo mjesto.

Pored ovih ekipa, dalje se iz Grupe F plasirala Borussija iz Dortmunda.

Rani plasman ovih ekipa u eliminacijsku fazu vjerovatno znači da će u preostala dva kola biti miješanja ekipe.

Iako postoji borba za prvo mjesto, vjerovatno će treneri svih ovih ekipa nešto opuštenije ući u utakmice i sa pokojim novim imenom na terenu. 

Neće čuditi ako neki od omladinaca dobiju šansu za igru kako bi stekli iskustvo igranja u Ligi prvaka, a oni koji vole kladionicu bi do kraja grupne faze trebali biti veoma oprezni i eventualno bi trebali izbjegavati ove timove.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ostaje nam ipak da vidimo konačan rasplet i hoće li neka od ekipa napraviti kiks.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.