Fudbaler Zrinjskog

Bilbija: Očekujem tešku utakmicu i našu pobjedu

M. Maksimović

Nemanja Bilbija u dresu Zrinjskog igra sezonu života. Trenutno je najkorisniji fudbaler Premijer lige, a tokom dosadašnjih 14 kola u strijelce se upisao u pet navrata, uz čak osam asistencija. 

Zanimljivo je da je posljednji meč u kojemu se nije upisao ni u strijelce ni u asistente odigran još ljetos, a protivnik je bio Široki Brijeg koji će danas u derbiju 15. kola gostovati na stadionu Pod Bijelim brijegom.

“Drago mi je zbog pogodaka i asistencija. Želim nastaviti s dobrim igrama, a moja velika želja je i da Zrinjski ostvaruje pobjede. Možda ovo nije moja najbolja sezona u karijeri, ali sigurno jeste najkonstantnija. Prije bih imao povrede koje bi me izbacivale s terena 10-15 dana, pa bi forma varirala", rekao je Bilbija.

Ovaj 26-godišnjak vjeruje u trijumf Zrinjskog u današnjem hercegovačkom derbiju.

"Široki nam dolazi nakon pobjeda nad Slobodom u Kupu i Željezničarom u prvenstvu. Naravno, imamo i mi svoju računicu, igramo dobro, te očekujem tešku utakmicu i našu pobjedu", poručio je Bilbija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.