Marinović: Wagner je opasan po sve protivnike

Trener Zrinjskog pred derbi sa Širokim

Marinović: Wagner je opasan po sve protivnike

M. Maksimović

Nastaviti kvalitetan rezultatski niz i na reprezentativnu pauzu otići u miru i dobrom raspoloženju, jedina je želja Vinka Marinovića pred hercegovački derbi protiv Širokog Brijega koji je na programu sutra.

Trener Zrinjskog vjeruje u još jedan trijumf svojih izabranika.

"Široki je na posljednjim utakmicama podigao nivo igre, dok je trijumf nad Željezničarom sigurno podigao samopouzdanje kod njihovih igrača. Naša jedina želja pred sutrašnju utakmicu je nastaviti kontinuitet kvalitetnih igara, te s povoljnim rezultatom otići na reprezentativnu pauzu", kazao je Marinović i dodao:

"Bodovna razlika između nas i Širokog u ovom trenutku je dosta velika, ali to ne mora ništa da znači pred sutrašnji derbi. U posljednje vrijeme derbiji između Zrinjskog i Širokog bili su kvalitetni, pa očekujem da tako bude i sutra, kao i da mi ostvarimo ono što smo planirali".

Marinović smatra da je ključni igrač Širokog Brijega još uvijek Brazilac Wagner, koji uprkos godinama i dalje pruža odlične partije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Wagner je jedan od najboljih igrača Premier lige. Ima ogromno iskustvo i velika je opasnost za svaku ekipu. Moramo obratiti posebnu pažnju na njega, te biti maksimalno koncetrirani od početka do kraja. Osim njega u ekipi Širokog ima još kvalitetnih igrača", istakao je Marinović.

Pero Stojkić i Slobodan Jakovljević odradili su suspenzije zbog kartona i za očekivati je da budu u sastavu protiv Širokog Brijega. Zbog povreda u konkurenciji za susret nisu Miloš Žeravica i Matej Sivrić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi