Druga liga RS, Istok

Drina HE iznenadila Famos, Glasinac slavio protiv Ilićke

M. Jakovljević

Trinaesto kolo Druge lige Republike Srpske grupa Istok, donijelo je zanimljive susrete u Vojkovićima i Sokocu.

Fenjeraš na tabeli ekipa Drine HE slavila je protiv drugoplasiranog Famosa na svom terenu u Višegradu minimanlnim rezultatom (1:0), te tako napravila veliko iznenađenje kada je u pitanju 13. kolo. Zadovoljan igrom, bio je i šef struke domaće ekipe.

"Odigrali smo danas jedan sjajan meč. Čestitke mojim igračima na velikoj borbi i zalaganju. Od početka do kraja odigrali smo maksimalno skoncentrisano i uspjeli stići do tri boda koja nam mnogo znače", kazao je trener Drine HE, Marko Vidaković.

U drugoj utakmici sastali su se Glasinac i ekipa Ilićke 01. Domaći tim slavio je rezultatom 2:1, te tako izašao iz rezultatske krize koja ih je pratila u posljednjih nekoliko kola.

"Nismo baš odigrali kako treba ali smo na kraju stigli do trijumfa koji nam mnogo znači. Konačno smo krenuli ostvarivati bolje rezultate, i tako krenuli polako ka gornjem dijelu tabele", ističe fudbaler Glasinca, Jolović.

Treća utakmica, odigrala se u Srebrenici između domaćeg Gubera i Mladosti iz Bogutovog sela, a gdje je Guber slavio sa 2:1.

"Znali smo da je Mladost dobra ekipa, ali mi smo dali sve od sebe za tri boda, što smo i ostvarili", izjavio je strijelac jednog od pogodaka za Guber, Mujić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.