Pobjeda Sloge protiv Čapljine

Ibrahimović ponovo junak Sloge

Midhat Šljivak

U 14. kolu Prve lige u Siminom Hanu je gostovala ekipa Čapljine, a Sloga je na kraju upisala veliku pobjedu rezultatom 3:2.

Domaći su odlično ušli u meč i golom Darjana Todorovića su u 11. minuti poveli s 1:0.

Ipak, radost je kratko trajala. Nakon pola sata igre gostima je izjednačenje donio Jazvin za rezultat prvog dijela (1:1).

Nastavak je ponudio još dosta uzbuđenja. Sloga je golom Islamovića u 52. minuti povela s 2:1, da bi pet minuta kasnije dosuđen penal za goste, a Jazvin drugim golom pogađa za novo poravananje rezultata (2:2).

Sloga je ipak došla do tri boda. Fantastični Mirel Ibrahimović je u 78. minuti matirao Buntića, te je ponovo donio trijumf svom klubu.

Prva liga FBiH, 14. kolo:

Sloga - Čapljina 3:2 (Todorović 11', Islamović 52', Ibrahimović 78' / Jazvin 30', 57'p)

SLOGA: Hodžić, Mehić, Fejzić, Salihović, Dav.Todorović, Vejzović, Dar. Todorović, Ibrahimović, Islamović, Habibović, Ahmetović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

ČAPLJINA: Buntić, Dupovac, Bratić, Leko, Pervan, Jazvin, Zubac, Pecelj, Ćosić, Raič, Rodin.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.