Fernando Santos priznao

"Žalim što sam Ronalda pustio da igra protiv Uniteda"

Midhat Šljivak

Nekadašnji trener lisabonskog Sportinga, a sada selektor reprezentacije Portugala Fernando Santos, žali što je 2003. godine dozvolio Cristianu Ronaldu da zaigra protiv Manchester Uniteda.

Tada 18-godišnji Ronaldo je impresionirao Sir Alexa Fergusona, koji ga je odmah odoveo na Old Trafford.

Ronaldo je postao jedan od najboljih igrača svijeta svih vremena, a Santos ističe kako žali što je CR-u dozvolio da zaigra u tom meču.

"Trenirao sam Sporting u to vrijeme. Pustio sam Ronalda da zaigra protiv Manchester Uniteda, a sada zbog toga žalim. Ricardo Quaresma je otišao u Barcelonu sedam dana ranije, a dva dana kasnije Cristiano je bio na putu za Manchester", istakao je Santos.

Ronaldo je potom zablistao na Old Traffordu, kojeg je napustio 2009. godine, kada je potpisao za Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.