Ronaldo otkrio kako ga je Ferguson uvjerio da dođe u United

Portugalac se sjetio svojih početaka

Ronaldo otkrio kako ga je Ferguson uvjerio da dođe u United

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo danas je produžio ugovor s Real Madridom, a na press konferenciji prisjetio se svojih početaka.

Fudbalski svijet upoznao je Ronalda kada je stigao u Manchester United, a Portugalac ne krije da je Sir Alex Ferguson najzaslužniji što je on danas tu gdje jeste. Ronaldo je na Old Trafford stigao iz Sportinga, a danas je odlučio otkriti kako ga je Ferguson nagovorio da dođe u Manchester United.

"U Lisabonu smo 2003. godine igrali prijateljski meč protiv Uniteda i odigrao sam zaista fenomenalno. Nakon meča su mi saigrači govorili da će me United sigurno kupiti, ali ja nisam vjerovao u to. Onda se pojavio Ferguson koji je rekao da želi razgovarati sa mnom. To je bilo za mene ok, ali nisam zaista znao da želi da me kupi", rekao je Ronaldo, te dodao:

"Onda je Ferguson našao način da mi pokaže da želi da budem dio njegovog tima. Odveo me u svlačionicu da se upoznam s igračima Uniteda, a ja sam bio zaista stidan. On mi je samo rekao želim da ti budeš dio ove svlačionice i tu je bio kraj. Nakon dva dana bio sam u Manchesteru i potpisao sam ugovor".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ronaldo je 2009. godine odlučio da napusti Old Trafford i karijeru nastavi u Real Madridu. Portugalac je danas s kraljevskim klubom potpisao novi ugovor do ljeta 2021. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi