Foto: EPA

Zola cijeni bh. veznjaka

Legenda hvali Pjanića: Njegovi slobodnjaci su prokletstvo!

Midhat Šljivak

Legendarni italijanski fudbaler Gianfranco Zola hvalio je slobodne udarce koje izvodi Miralem Pjanić.

Nekada je Zola harao terenima u dresu Napolija, Parme i posebno Chelseaja, a legendi evropskog fudbala je impresivan bh. veznjak Miralem Pjanić.

Smatra da su Mire i Andrea Pirlo gotovo identični izvođači slobodnih udaraca.

"Pogledao sam neke njihove slobodnjake. Ima dosta sličnosti između Pjanića i Pirla i ne bi me čudilo ako je Miralem učio od Andree. Čitam sam ranije da je Pirla inspirisao Juninho Pernambucano, koji je Pjanićev uzor", istakao je Zola, te je nastavio.

"Pirlo i Pjanić znaju kako pogoditi s velikih i malih udaljenosti. Tehnika im je gotovo ista, ne prave mnogo koraka od lopte. Miralem napravi dva, Pirlo je tu negdje. Njih dvojica znaju kako treba pogoditi loptu i prave velike probleme golmanima. Ako nazivate Pirlov slobodnjak 'prokletinjom', onda morate i Pjanićev", smatra Zola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.