"Slažem se s Allegrijem, trebam češće pucati slobodnjake"

Miralem Pjanić nakon gola

"Slažem se s Allegrijem, trebam češće pucati slobodnjake"

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić bio je najzaslužniji za slavlje Juventusa u Veroni. 

Torinski klub je jučer na gostovanju kod Chieva slavio rezultatom 2:1, a pobjedonosni gol bio je djelo našeg Miralema Pjanića koji je u 78. minuti majstorski u svom stilu pogodio za pobjedu Stare dame. 

Nakon utakmice trener Massimiliano Allegri je ustvrdio kako bi naš fudbaler trebao češće pucati slobodnjake. 

"Allegri je rekao da bih ja trebao češće pucati slobodnjake? Slažem se, iako je najbitnije da smo osvojili tri boda. Sretan sam zbog pobjede i želim da napravim nešto više. Igram u novom sustavu, drugačiji fudbal s manje driblinga. Prilagođavam se, upoznajemo se sve bolje i naš mehanizam se polako slaže", kazao je Pjanić za Sky i potom dodao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Očekivanja su izuzetno velika, ipak ovo Juventus, ali ja nisam previše zabrinut. Postajemo bolji iz utakmice u utakmicu. Utakmicu smo završili u formaciji 4-3-3, ali to uopšte nije bitno. Bitna je filozofija", podvukao je Pjanić. 

Ove sezone Pjanić je u Seriji A postigao tri gola i upisao isto toliko asistencija.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi