Iskusni vezista

Carrick: Manchester United se nije odrekao trofeja

Iskusni Michael Carrick vjeruje da njegov Manchester United sezonu može završiti na prvom mjestu. 

Crveni đavoli su u ljetnom prijelaznom roku angažovali nekoliko zvučnih pojačanja kako bi se upustili u borbu za titulu, međutim nakon 11 kola su smješteni na šestoj poziciji sa osam bodova manje u odnosu na Liverpool. 

"Želimo da se borimo za vrh tabele. Imali smo uspone i padove, ali nismo se odrekli borbe za trofeje. Još je rano za to, imamo suviše kvalitetan tim i suviše dobru ekipu da bismo se odrekli bilo čega. Naše nastupe nisu pratili rezultati, znamo da to može da se promijeni. Vjerujemo da, kako dođemo do kraja, kada se sve i računa, da ćemo biti u vrhu", kazao je Carrick za Sky Sports. 

Carrick se osvrnuo i na subotnju utakmicu protiv Arsenala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Arsenal ima nekoliko odličnih igrača. Kada se uklope oni su vrlo opasni. Ipak, mislim da i mi možemo da budemo opasni, vjerovatno još nismo ubacili u najveću brzinu, što je na neki način i dobro, pošto znamo da će mnogo toga doći. Moramo da se držimo blizu vodećih i imat ćemo šta da pokažemo kada dostignemo vrhunac forme", podvukao je Carrick. 

Ove sezone Carrick dobija priliku na kapaljku i samo pet puta je bio starter.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.