FOTO: EPA

Tvrde britanski mediji

Guardiola predstavio "novi City", želi dovesti deset igrača

  Pep Guardiolu je rukovodstvu Manchester Cityja predstavio kako bi tim trebao izgledati u budućnosti. 

Španac će svojim trenerskim znanjem pokušati u narednom periodu vratiti trofeje na Etihad, a s ljudima koji vode klub je održao sastanak i saopštio da želi načiniti kompletni remont u svlačionici.

"Guardiola smatra kako mu je sadašnji tim prestar. Želi igrati novi Manchester City i treba novih deset igrača", otkrio je za britanske medije izvor s Etihada. 

Zanimljivo je da je više od polovice fudbalera prvog tima Manchester Cityja starije od 30 godina, pa tako ni ne čudi što se Guardiola želi riješiti 'staraca', a za sada je isplivalo tek jedno ime koje želi dovesti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Navodno je riječ o napadaču Pierre-Emericku Aubameyangu, kojeg pored Manchester Cityja još žele velikani poput Reala i Paris Saint-Germaina. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.