Mourinho na udaru navijača

United odavno nije imao gori start u sezoni

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda danas su remizirali na domaćem terenu protiv Arsenala (1:1) u okviru 12. kola Premiershipa.

Crveni đavoli su do samog finiša utakmice imali prednost, ali su gosti u 89. minuti uspjeli izjednačiti i osvojiti bod. Portugalski stručnjak Jose Mourinho uspio je s Unitedom ostvariti najgori start u sezoni od 2004/05. sezone.

Mourinho je u prvih 12 kola osvojio samo 19 bodova što je najgori start kluba u zadnjih 11 godina. Gori start imao je samo Sir Alex Ferguson u sezoni 2004/05. kada je u 12 kola osvojio 18 bodova.

Interesantno je da je te sezone Chelsea stigao do titule prvaka, a na klupi Plavaca bio je upravo Jose Mourinho. Nakon serije loših igara navijači Crvenih đavola sve više vjeruju da je borba za titulu prvaka daleko od ove ekipe.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.