Mourinho objasnio zašto je ostavio Rooneyja na klupi

Na današnjem meču protiv Arsenala

Mourinho objasnio zašto je ostavio Rooneyja na klupi

Manchester United i Arsenal podijelili su bodove na današnjem meču 12. kola Premiershipa odigravši 1:1.

Ovu takmicu nije počeo od prve minute napadač tima sa Old Trafforda Wayne Rooney što je bilo i najavljivano.

Bez obzira što je Ibahimović suspendovan za ovaj meč, Mourinho je odlučio priliku da pruži Rashfordu u napadu umjesto Rooneyja, a pije meča pojasnio je i razlog.

"Odlučio sam ostaviti Rooneyja na klupi. Sve je u procesu. Moram sve analizirati", rekao je Mourinho vjerovatno misleći na fotografije kapitena reprezentacije Engleske na kojima je u alkoholiziranom stanju tokom reprezentativnog okupljanja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, on je dodao da je morao pružiti šansu Martialu koji se trudio na treninzima.

"Ipak, odlučio sam pružiti šansu Martialu koji je sjajno trenirao u protekle dvije sedmice zato jer nije dobio poziv u reprezentaciju . Pokazao je veliku motivaciju da svoje igre podigne na viši nivo. Rooney je dobro. Došao je sa manjom povredom, ali sada je sve u redu", poručio je Posebni. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije