Trener Olimpica nakon poraza od Krupe

Dražić: Doživjeli smo šamar, ovo nije nivo Premijer lige

Samir Mlaćo

Nogometaši Olimpica jučer su deklasirani na svojoj Otoci od Krupe (0:3), te su tako nastavili sa lošim igrama ove sezone. 

Iako je tim u reprezentativnoj pauzi preuzeo iskusni stručnjak Darko Dažić, to nije pomoglo Olimpicu koji je jučer djelovao veoma loše i gosti su slavili bez većih problema. Dan nakon teškog poraza, Dražić je za SportSport.ba dao svoje mišljenje jučerašnjeg susreta, te ambicija popularnih Vukova u naredne dvije utakmice.

"Igrači nisu odgovorili zahtjevu i onom što smo uvježbavali, te uigravali na treninzima. Do tog isključenja nisam vidio ništa na terenu, a da li je razlog prevelika želja, stres, ne znam. Malo smo izgorili u svemu tome, a ja sam iskreno posramljen, ma da ja nisam pravio pripreme i određivao selekciju igrača. Ima tu igrača koji nemaju fizičku sposobnost izdržati 90 minuta, ali ja sam očekivao puno više. Doživjeli smo veliki šamar i to je izgleda ovdje realnost. Bio sam u Zenici i ono što sam vidio  tamo i ovdje nije za Premijer ligu. Mislim da to nije nivo Premijer lige, mada ovdje ima kvalitetnih igrača", ističe Dražić.

I pored veoma teške situacije, Dražić ističe da se njegov tim neće predati u narednim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi ćemo probati sve, probali smo i jučer. Nisam razočaran u smislu da je dno dna, nego što nisam prepoznao ono što sam danima ponavljao i uvježbavao. Neki igrači su me i zadovoljili, ali ne bi o tome javno, to ću reći njima. Ne mogu reći da sam došao kasno, još je puno bodova u igri, a do zime treba pokušati izvući što je više moguće. E sad što je to. Ja sam imao u planu da pokušamo izvući 6-7 bodova, a do kraja je bilo devet. Sada je već do zimske pauze u igri šest i cilj je opet šest bodova. Kako god, bit će teško, ali ja bih samo volio da sam jučer vidio nešto što se pripremalo na treninzima", jasan je trener Olimpica.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.