Krupa razbila Olimpic na Otoci

Pobjeda Krupe

Krupa razbila Olimpic na Otoci

Midhat Šljivak

Krupa je u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine gostovala na Otoci, te je slavila pobjedu rezultatom 3:0.

Nakon nekoliko pokušaja na obje strane u uvodnih 15-ak minuta, gosti su u 19. minuti stigli do vodstva. Dosuđen je penal za Krupu, a precizan izvođač je Zoran Milutinović za prednost gostiju od 1:0.

Novi gol u mreži domaćih viđen je u 33. minuti. Ponovo je sudac dosudio kazneni udarac, a ovog puta je odgovornost preuzeo Elvir Koljić, te je pogodio za sigurnih 2:0.

Imao je i Olimpic dva dobra pokušaja ka golu Krupe, ali nisu uspjeli da dođu do gola, dok je Krupa lagano održavala prednost za sigurnih 2:0 nakon prvih 45 minuta meča.

Samo što je krenuo nastavak gosti su poveli s 3:0. Ljubenović je iskoristio grešku odbrane domaćeg tima i pogodio je za uvjerljivu prednost svog tima.

Krupa je potom prepustila posjed lopte domaćem timu, koji međutim nije uspio napraviti ništa pred golom gostiju, te je do kraja ostalo 3:0.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Olimpic - Krupa 0:3 (Milutinović 19'p, Koljić 33'p, Ljubenović 50')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

OLIMPIC: Dujković, Regoje, Kobiljar, Pehar, Zolj, Isić, Mikuličić, Mašić, Lelić, Hadžić, Vrdoljak.

KRUPA: Kutić, Jašarević, Koljić, Ljubenović, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Čomor, Mijić, Aleksić, Milanović.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi