Domagoj Vida se prisjetio Lyona

"Imam traume od te utakmice, ne mogu je izbaciti iz glave"

Dinamo će večeras na Maksimiru dočekati Lyon u okviru 5. kola grupe H Lige prvaka.

Kada je francuski velikan posljednji put gostovao u Zagrebu slavio je sa 7:1, što je iskustvo koje nikada neće zaboraviti tadašnji član Dinama Domagoj Vida.

Hrvatski reprezentativac je priznao da je pokušao zaboraviti taj poraz ali da mu, jednostavno, ne ide.

"Tih 1:7 protiv Lyona je traumatično iskustvo za mene. Pokušao sam da zaboravim tu utakmicu, ali nisam uspio. Čim je malo izbrišem iz sjećanja, neko je spomene i opet se prisjetim", rekao je Vida.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Oko utakmice u Zagrebu podigla se velika prašina jer je Lyonu bila potrebna pobjeda od šest golova razlike da prođe dalje, a iz Ajaxa su optužili Dinamo i Vidu za namještanje.

"Namignuo sam Gomisu, ali to je bilo slučajno. Ko me zna, zna da ne bih pustio gol ni bratu, a kamoli Gomisu i Lyonu. Digla se buka ni zbog čega, da je tu bilo nešto sporno valjda b ismo snosili sankcije", završio je Vida.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.