Oduševio navijače Dinama

Gojak: Zezali su me da 'nema stranca do Bosanca'

Mladi bh. reprezentativac Amer Gojak bio je jedan od najvećih Dinamovih dobitaka u porazu od Lyona. 

Gojak se za utakmicu Lige prvaka iznenađujuće našao u prvom sastavu, a ono što je pokazao za vrijeme provedeno na terenu je oduševilo navijače i ispostavit će se da je bio igrač koji je najviše pretrčao u prvom dijelu.

"Nisam imao tremu, sve je kočnice odagnao prvi dodir s loptom. Trener mi je dan prije rekao da ću početi i želio bih mu zahvaliti na iskazanom povjerenju, kao i saigračima na podršci. Stariji su mi igrači rekli 'samo igraj, nema veze ako pogriješiš', pa sam imao potrebno samopouzdanje. Mnogo mi je značio i pljesak sa tribina", kazao je Gojak u razgovoru za Večernji list. 

U zagrebački klub Gojak je stigao prije dvije godine iz Olimpica. Na njegovom dovođenju su insistirala braća Mamić. 

"Prekrasno mi je u Dinamu, najboljem klubu za afirmaciju mladih igrača i sigurno neću žuriti da idem u inostranstvo. Do sada sam bio strpljiv jer sam znao da ću dobiti svoju priliku", kaže Gojak. 

Osvrnuo se Gojak i na impresivni podatak da je istrčao čak 6,12 kilometara u prvom poluvremenu utakmice.

"Otac mi je rekao za to. Sad mogu dosta trčati, iako sam kao klinac imao s tim problema..."

Na pitanje da li je čuo da u Dinamu vrijedi pravilo "nema stranca do Bosanca", odgovorio je kroz smijeh.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Da, rekli su mi to čim sam potpisao ugovor sa Dinamom. Za mene je Edin Mujčin najbolji Bosanac koji je igrao u Dinamu", riječi su Gojaka koji je istakao da ga u fudbalu oduševljavaju Zinedine Zidane i Miralem Pjanić. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti