Armin Hodžić: Mogao bih dosta naučiti od Džeke

Napadač GNK Dinamo za SportSport.ba

Armin Hodžić: Mogao bih dosta naučiti od Džeke

"Nema stranca do Bosanca" je fraza koju su donedavno koristili navijači Dinama nakon što je bh. reprezentativac Armin Hodžić spektakuliranim škaricama dospio na brojne naslovnice medija u Evropi. 

Ara, kako mu tepaju u rodnom Sarajevu, iščekivan je mjesecima na Maksimiru. Braća Mamić su bila svjesna da se radi o jednom od najvećih bosanskohercegovačkih talenata, a taj epitet Hodžić je svojim partijama opravdao i trenutno je četvrti strijelac prvenstva sa devet postignutih golova. 

"Ugled koji Dinamo ima u svijetu fudbala dovoljno govori o kakvom klubu se radi. Ranije sam nekoliko puta isticao da sam trenutno u najboljem klubu na našim prostorima i zaista je tako. Ovdje funkcioniše sve na najvišem nivou, počevši od organizacije pa do udnosa unutar kluba", kazao je Armin Hodžić na samom početku razgovora za SportSport.ba. 

Hodžić je u proteklom periodu imao problema sa povredama. Prvo su ga problemi sa trbušnim zidom udaljili na šest mjeseci sa terena, da bi krajem 2015. godine povrijedio i ligamente koljena.

"Ja na svaku povredu gledam itekako ozbiljno. Nijedna nije bezazlena, bez obzira šta je u pitanju, pa ni moja posljednja. Svako izbivanje sa terena mi teško pada, ali na sreću uspješno sam se oporavio i sa nestrpljenjem očekujem početak sezone. Spreman sam i stojim treneru Mamiću na raspolaganju", istakao je bh. napadač. 

Nostalgija za rodnim Sarajevom

U hrvatskoj prijestolnici mu je, kako kaže, prelijepo.

"Nisam jedan od onih koji razmišlja samo o provodima. Vodim poprilično miran život u Zagrebu i ništa se nije drastično promijenilo u odnosu na period kada sam nastupao za Željezničar. Ovdje imam nekoliko prijatelja s kojima povremeno izađem, ali moj prioritet je ipak fudbal", kaže naš sagovornik koji ne krije da mu nedostaje Sarajevo.

"Ne postoji osoba koja nije vezana za rodno mjesto i koju ne obuzme nostalgija. Nisam ni ja izuzetak. Srećom, udaljenost nije velika, pa iskoristim svaku priliku da posjetim svoju porodicu u Sarajevu."

Fudbal je počeo igrati sa šest godina kada ga je otac Salko uzeo za ruku i odveo na Grbavicu. Od malih nogu je odskakao od generacije, a upravo su mu ti golovi u kadetima na vrata doveli slavni Liverpool.

"Svakako da je veliki kompliment svakom fudbaleru kada njegov talenat i igra budu prepoznati od strane velikih klubova. To je bilo za mene posebno iskustvo iz kojeg sam mnogo naučio i nosim samo lijepe uspomene iz Liverpoola. Ne mislim da sam napravio pogrešan potez odlakom na Anfield, jer sam se tokom perioda u Engleskoj uspio razviti kao fudbaler i unaprijediti dodatno svoju igru."

Kapiten Edin Džeko kao inspiracija

Hodžić ne krije da mu je želja u budućnosti činiti napadački tandem bh. reprezentacije zajedno sa Džekom. 

"Džeko je naš najuspješniji fudbaler, pravi je vođa i čovjek koji može poslužiti kao inspiracija svakom mladom fudbaleru. Volio bih da nekada igramo zajedno jer sam siguran da bih naučio dosta stvari. Cijenim podršku koju sam dobio od njega i ostatka reprezentativaca. Čvrst kolektiv je osnov svake ekipe, a reprezentacija BiH je upravo takva", poručio je Hodžić. 

Uvjeren je kako se reprezentacija BiH sa selektorom Baždarevićem može kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

"Mi imamo u svojim redovima kvalitetne igrače, međutim mišljenja sam da je najbitnije da funkcionišemo kao tim, kolektiv. Sa kvalitetom koji posjedujemo imamo se pravo nadati plasmanu na svoje drugo veliko takmičenje. Vjerujem u to", riječi su Armina Hodžića na kraju razgovora za SportSport.ba.

 

 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi