Oni vladaju Facebookom

TOP 10 najpopularnijih sportista na Balkanu

Srbijanski teniser Novak Đoković više nije najpopularniji balkanski sportista na Facebooku.

Iako je dugo vremena držao ovo laskavo priznanje, Đoković je nakon ove sezone pao na drugo mjesto.

U ovom slideu pogledat ćemo prvih 10 najpopopularnijih sportista na Balkanu krenuvši od desetog mjesta.

Podsjetimo da je Đoković, osim ove borbe, ove sezone izgubio i mnogo važniju borbu i to onu za prvo mjesto na ATP listi.

10. Mirko Vučinić (Fudbaler-Al Jazira Club)

Iako se ovaj crnogorski fudbaler davno prestao baviti igranjem fudbala u ligama petice, još uvijek je jako popularan. Njegov broj fanova na Facebooku trenutno je 572.387 i  on na ovoj listi zauzima 10. mjesto.

9. Mateo Kovačić

Kovačić je na ljeto 2015. godine prešao u Real Madrid i to mu je automatski donijelo ogromnu popularnost. Iako je jako mlad, na ovoj listi zauzima visoko deveto mjesto. Njegov broj fanova iznosi 664.741.

8. Miralem Pjanić

Pjanić je prvi bh. fudbaler na ovoj listi i on zauzima osmu poziciju. Njega na Facebooku prati 913.000 osoba.

7. Neven Subotić (Fudbaler-Borussia Dortmund)

Subotić je nekada važio za jednog od najboljih defanzivaca Bundeslige, ali posljednjih mjeseci ne igra mnogo. Razlog tome je loša forma, ali i brojne povrede koje doživljava. Ipak, to očito nije mnogo uticalo na njegovu popularnost pa je trenutno na sedmom mjestu ove liste sa 1.135.686 fanova.

6. Alen Halilović (Fudbaler-HSV)

'Hrvatski Messi' nadimak je koji očito jako teško pada Haliloviću jer mu vjerovatno ta visoka očekivanja i smetaju da pokaže šta zna. Na ovoj listi on zauzima visoko 6. mjesto.

5. Edin Džeko (Fudbaler-Roma)

Na petom mjestu ove liste nalazi se kapiten naše reprezentacije Edin Džeko koji je član Rome. Džekin Facebook page trenutno broji 2 miliona i deset hiljada fanova i ispred njega su samo četiri sportiste sa Balkana.

4. Ivan Rakitić (Fudbaler-Barcelona)

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić jako je popularan otkad je preša u Barcu. Zbog toga se i nalazi na visokom 4. mjestu ove liste sa 3 miliona i 160 hiljada fanova.

3. Ana Ivanović (Teniserka)

Zanimljivo, ova srbijanska teniserka je jedina dama među Top 10 najpopularnijih sportista sa Balkana. Ona na Facebooku trenutno broji 3 miliona i 303 hiljade fanova.

2. Novak Đoković (Teniser)

Novak Đoković je, kao što smo već i rekli, bio dugo vremena najpopularniji balkanski sportista na Facebooku, ali ipak je sada pao na drugo mjesto. 

Nole trenutno broji 7 miliona i 212 hiljade fanova.

1. Luka Modrić (Fudbaler-Real Madrid)

Prvo mjesto ove liste zauzima hrvatski fudbaler i član Real Madrida Luka Modrić. Modrić je pretekao Đokovića i sada ima 7 miliona i 481 hiljadu fanova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.