SportSport.ba saznaje

Rijad Kobiljar prva želja Zrinjskog u zimskom prelaznom roku

Dino Kurbegović

Nogometaši Zrinjskog remijem protiv Slobode, te porazom na domaćem terenu od Željezničara malo su pokvarili skoro savršenu polusezonu.Ekipa iz Mostara u zadnjem kolu gostuje u Vitezu, gdje će pobjedom pokušati zadržati prednost nad ostalim konkurentima.

Bez obzira na to što sigurno Zrinjski ima najširi roster kvalitetnih igrača, kako SportSport.ba saznaje u zimskom prelaznom roku klub je planirao da angažuje nekoliko pojačanja, ali i da se raziđe s nekim igračima koji gotovo nisu imali nikakvu minutažu u prvom dijelu sezone.Prva meta Plemića iz Mostara je 20-godišnji ofanzivni veznjak Rijad Kobiljar, inače nogometaš sarajevskog Olimpica.

Ovaj omaleni nogometaš, koji sjajno barata s loptom, odlično se kreće te je sjajan u igri jedan na jedan svojim igrama u dresu kluba iz Sarajeva skrenuo je pažnju lidera prvenstva.Kobiljar je u našu zemlju došao iz Amerike, a prvi klub u BiH bilo mu je Sarajevo, koje ga je po potpisivanju ugovora odmah proslijedilo na posudbu u ekipu Travnika. Nakon povratka s posudbe na Koševo, iz rukovodstva bordo kluba raskinuli su ugovor s ovim talentovanim igračem, koji je u tom trenutku bio slobodan igrač.Uslijedio je poziv Olimpica, s kojim je Kobiljar potpisao ugovor na dvije godine. U ovoj sezoni skupio je 15 nastupa u početnom sastavu kluba s Otoke, ubilježivši jedan gol i dvije asistencije.

Sigurno da se ni Olimpic neće olako riješiti uz Sanjina Lelića svog najvrjednijeg eksponata u ekipi. Vrijeme će pokazati, hoće li se klubovi dogovoriti, te hoće li mladi veznjak svoju karijeru nastaviti u aktuelnom prvaku BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.