Chapecoenseu titula?

Već odlučeno kome ide trofej Copa Sudamericane?

Edmir Škorić

Chapecoense će najvjerovatnije postati prvak Copa Sudamericane.

Brazilski klub ostao je bez kompletne ekipe i osoblja nakon velike tragedije i pada aviona u Kolumbiji. Avion se srušio na putu za Medellin, gdje je Chapecoense trebao da odigra prvi finalni meč Copa Sudamericane.

Na kraju, iz Atletica su zatražili od CONMEBOL-a da titulu dodijeli Chapecoenseu.

Navodno je prihvaćena incijativa Atletica, pa će brazilski klub uskoro biti proglašen osvajačem Copa Sudamericane, drugom po jačini rangu takmičenja u Južnoj Americi.

Prije nego se dodijeli titula Chapecoenseu, morat će se riješiti neka pravna pitanja, no Globo Esporte tvrdi da su to samo sitnice i da će sve biti na kraju onako "kako mnogi žele".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.