Chapecoenseov naredni rival odlučio predati utakmicu

U Atleticu donijeli odluku

Chapecoenseov naredni rival odlučio predati utakmicu

U okviru 11. kola brazilskog prvenstva, Chapecoense je trebao igrati protiv Atletico Mineira ali ta utakmica neće biti odigrana.

Razlog tome je odluka čelnika i fudbalera Atletica, koji iz ljudskih razloga ne žele nastupiti protiv kluba koji je prije nekoliko dana zbog pada aviona ostao bez 19 fudbalera i gotovo kompletnog klupskog osoblja.

"Mi vjerujemo u sport i poštujemo njihovu bol. Nema šanse da ćemo natjerati naše igrače da odigraju ovu utakmicu", poručilu su iz Mineira.

Uprkos velikoj tragediji, iz Brazilskog fudbalskog saveza tvrde da bi utakmica dva kluba ipak trebala biti odigrana, uz obrazloženje da će se Chapecoenseu vratiti povrijeđeni igrači te da priliku trebaju dobiti juniori.

Utakmica Atletica i Chapecoensea se trebala igrati 11. decembra, a ukoliko tim iz Mineira ostane pri svome stavu, ona će biti registrovana rezultatom 3:0 za klub koji je pretrpio neviđenu tragediju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti