Foto: EPA

Bundesliga, 13. kolo:

Bayern preokretom do pobjede u Mainzu

Prva utakmica 13. kola njemačke Bundeslige donijela je okršaj između Mainza i Bayerna. 

Mainz je na "Opal Areni" ugostio veliki Bayern, a iako je utakmicu dobro otvorio, na kraju nije imao razloga za slavlje i minhenski klub je slavio sa 3:1. 

Prvo poluvrijeme bilo je veoma sadržajno. Mainz je iznenađujuće do prednosti došao već u četvrtoj minuti, kada je Cordoba nakon solo akcije prošao kroz odbranu i matirao Neuera. 

Prednost od 1:0 na semaforu je stajala četiri minute, a stvari na početak je vratio Lewandowski. Do kraja poluvremena, tačnije u 21. minuti, Bayern je uspio preokrenuti rezultat i strijelac za vodstvo od 2:1 bio je Robben.

U nastavku utakmice Bayern je kontolisao igru, stvarao prilike, a to se isplatilo u posljednjim sekundama drugog poluvremena. Prekrasan gol iz slobodnog udarca za konačnih 3:1 postigao je Lewandowski. 

Ovom pobjedom Bayern se izjednačio sa Leipzigom na čelu Bundeslige sa 30 osvojenih bodova, dok je Mainz deveti sa 17 bodova.

Bundesliga, 13. kolo:

Mainz - Bayern

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.