Hertha slavila bez Vedada Ibiševića

Dortmund ubjedljiv protiv Gladbacha, pobjeda Herthe

Endin Čaušević

Na terenima u njemačkoj Bundesligi danas je odigrano pet mečeva u okviru 13. kola.

U Dortmundu su snage odmjerile dvije Borussije, Dortmun i Monchengladbach. Na kraju je do ubjedljive pobjede stigla domaća ekipa koja je slavila sa 4:1. Do prednosti su stigli prvo gosti golom Rafaela, ali su domaći onda došli do preokreta i nova tri boda.

Dva gola za Dortmund postigao je sjajni Pierre-Emerick Aubameyang, dok su po jedan dodali Dembele i Piszczek. Dortmund je peti sa 24 boda, dok je Gladbach na 13. mjestu sa 13 bodova.

Wolfsburg je na domaćem terenu poražen protiv Herthe sa 3:2, a u redovima gostiju nije bilo Vedada Ibiševića koji je zaradio crveni karton u prošlom kolu.

Golove za domaće postifli su Mayoral i Seguin, dok su strijelci za Herthu bili Plettenhardt, Esswein i Kalou. Hertha je treća sa 27 bodova, a Wolfsburg je tek na 15. mjestu sa deset bodova.

Pobjedu je ostvario i Werder koji je sa 2:1 savladao Ingolstadt, dok je Hoffenheim bio ubjedljiv protiv Kolna (3:0). Izet Hajrović je za Werder ušao u igru u 76. minuti, ali je desetak minuta kasnije morao napustiti teren zbog povrede. Bayer Leverkusen je protiv Freiburga osvojio samo bod odigravši 1:1.

Budesliga, 13. kolo:

Werder - Ingolstadt 2:1

Dortmund - Gladbach 4:1

Hoffenheim - Koln 4:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Leverkusen - Freiburg 1:1

Wolfsburg - Hertha 2:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.