100 miliona funti za pojačanja

Abramovič odriješio kesu

Adnan Beganović

Iako se u posljednje vrijeme činilo da bogati ruski vlasnik Chelseaja, Roman Abramovič, nema namjeru u ovom prelaznom roku odriješiti kesu, prema pisanju engleskih medija od danas stvari izgledaju mnogo drugačije.

Naime, Daily Mail navodi da Abramovič na Stamford Bridge želi dovesti Andreu Pirla, Sergija Aguera i Francka Riberyja, te da je za ove transfere u klub donio 100 miliona funti.

Daily Mail također navodi da će ovaj plan biti teško ostvariv, s obzirom na cijenu spomenutih fudbalera, ali transferi koje je realizirao Chelsea u posljednjih nekoliko godina, ipak pokazuju da je u ovom klubu sve moguće.

Prema navodima Daily Maila iznenadno buđenje Abramoviča je urokovano Terryjevim ultimatumom, koji je kao uslov svog ostanka među Plavcima, tražio dovođenje najmanje jedne velike zvijezde.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.