Rossoneri slavili

Očajni Milan ni sam ne zna kako je došao do tri boda

Edmir Škorić

Nogometaši Milana osvojili su na težak način tri boda u meču 15. kola italijanske Serije A protiv Crotonea (2:1).

Milan je bio veliki favorit u duelu s Crotoneom, no tek u finišu je došao do pobjede, a još je gubio s 1:0.

Falcinelli je u 26. minuti šokirao domaće navijače, kada je matirao Donnarummu, ali je Mario Pašalić glavom pogodio nakon ubačaja iz kornera u 41. minuti za 1:1.

Nastavak donosi nekoliko šansi Milana, ali Niang danas nije bio raspoložen, pa je u 53. minuti promašio i penal kojeg je izborio Suso. Čak je penal bio i diskutabilan, ali Rossoneri ne uspijevaju doći do laganog pogotka.

Tek u 86. minuti, nakon ubačaja Honde i gužve u šesnaestercu gostiju, Lapadula uspijeva da zatrese mrežu gostiju i da obraduje domaće navijače, koji će pisati tri boda, a igru brisati.

Serija A, 15. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan - Crotone 2:1 (Pašalić 41/ Falcinelli 


Diego Falcinelli Goal - AC Milan vs Crotone 0-1... by Babis_Mitkos
Mario Pasalic Goal - AC Milan 1-1 Crotone 04-12... by sporttv724
M'Baye Niang (Penalty missed) HD - AC Milan 1-1... by Bundes-Liga
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.