Što je puno, puno je

Neoprezno vodstvo Cityja ostaje bez sedmorice igrača?

Edmir Škorić

U januaru bi čak sedmorica nogometaša mogli da napuste Manchester City.

Nakon što dođe zimska pauza, na Etihadu će biti određenih igračkih promjena i postoji mogućnost da klub napusti čak sedam igrača.

Sedmorici igrača do ljeta traje ugovor, a oni nisu potpisali nove ugovore. Po pravilima, svaki taj igrač ima pravo da u januaru potpiše predugovor s nekim drugim klubom, pa je to malo i zabrinulo vodstvo kluba.

Na popisu igrača kojima na ljeto ističe ugovor, a koji imaju pravo da potpišu negdje drugo u januaru, nalaze se Fernandinh, Willy Caballero, Bacary Sagna, Pablo Zabaleta, Gael Clichy, Yaya Toure i Jesus Navas.

Svakako bi bilo previše i za jedan City da u kratkom vremenu ostane bez ovoliko iskusnih i kvalitetnih igrača. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.