Barca i City idu u nokaut fazu Lige prvaka

Hat-trick Arde protiv Gladbacha, remi Cityja i Celtica

Endin Čaušević

Fudbaleri Barcelone i Manchester Cityja ostvarili su večeras pobjede u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka.

Katalonska ekipa na Nou Campu ugostila je Borussiju Monchengladbach, te je slavila sa ubjedljivih 4:0. Barca je do prednosti stigla u 16. minuti utakmice kada je svoj deseti gol u ovoj sezoni Lige prvaka postigao Lionel Messi.

Tek u drugom poluvremenu Barcelona je riješila pitanje pobjednika. Na scenu je stupio Arda Turan koji je postigao hat-trick. Turčin je prvo pogodio u 50. minuti za 2:0, a tri minute kasnije ponovo je zatresao mrežu gostiju. Konačnih 4:0 Turan je postavio u 67. minuti nakon asistencije Alcacera.

U istoj grupi snage na Etihadu odmjerili su Manchester City i Celtic. Pep Guardiola na teren je poslao rezervni sastav što su gosti djelomično iskoristili jer su osvojili bod odigravši 1:1.

Celtic je poveo već u 4. minuti utakmice golom Robertsa, ali je konačnih 1:1 samo pet minuta kasnije postavio Iheanacho.

Barcelona je grupnu fazu završila na prvom mjestu sa 15 bodova, dok je City drugi sa devet. U Evropsku ligu ide Gladbach, dok Celtic završava evropsku priču za ovu sezonu.

Liga prvaka, grupa C:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Barcelona - Gladbach 4:0

Manchester City - Celtic 1:1


Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.