Foto: EPA

Manchester United je spreman dovesti napadača

Postoji klub koji će izdvojiti 100 miliona za Belottija

Midhat Šljivak

Napadač Torina Andrea Belotti nedavno je produžio ugovor s klubom, a u novi ugovor je uključena klauzula od 100 miliona eura u slučaju da ga neki klub želi dovesti.

Iako je odštetna klauzula zaista ogromna, engleski mediji pišu da postoji klub koji bi rado platio ovaj novac.

Radi se o Manchester Unitedu, koji već odavno želi Belottija, a Jose Mourinho vjeruje kako bi se sjajni napadač lako uklopio u njegov tim.

Ako bi se eventualni transfer ostvario, Belotti i Manchester United bi srušili još jedan rekordni transfer, iako cifra djeluje zaista luda.

Sjajni 22-godišnji napadač je ove sezone odigrao 15 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je 11 golova uz četiri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.