Znate li koju je fudbalsku zvijezdu davno prepoznao Gattuso?

Još prije tri godine

Znate li koju je fudbalsku zvijezdu davno prepoznao Gattuso?

Bivši fudbaler Milana a danas trener Pise Gennaro Gattuso dao je vrlo zanimljivu izjavu za italijanske medije.

Tema razgovora bio je napadač Torina Andrea Belotti, za kojeg je Gattuso prije nekoliko godina izjavio da ga podsjeća na legendarnog Shevchenka.

Gattuso mišljenje nije promijenio, a istakao je da je sretan što je ovaj fudbaler izrastao u jednog od najboljih napadača u Italiji.

"Kada smo Belottija sportski direktor Palerma Giorgio Perinetti i ja doveli u Palermo iz Albinoleffea, dao sam izjavu da me podsjeća na velikog Shevchenka. Svi su mi se smijali kada sam ga hvalio, a sada se vidi o kakvom je igraču riječ", rekao je Gattuso, te dodao:

"Bilo mi je zadovoljstvo trenirati ga. On je poseban igrač koji živi da postigne gol. Jednostavno, takav je i nikada mu ne manjka motiva za rad i dokazivanje".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za one koji ne znaju, Gennaro Gattuso je radio kao trener Palerma u sezoni 2013/2014. kada je iz AlbinoLeffea na njegovo insistiranje stigao Andrea Belotti.

U međuvremenu, Belotti je izrastao u jednog od najefikasnijih napadača u Evropi. Trenutno igra za Torino za koji je ove sezone postigao već 10 pogodaka u Seriji A.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi