Napoli zna kako će potrošiti novac od prodaje Higuaina

Stiže veliko pojačanje?

Napoli zna kako će potrošiti novac od prodaje Higuaina

Kada je Napoli prošlog ljeta prodao Higuaina za 90 miliona eura mnogi su očekivali da će ovaj italijanski tim za taj novac ekspresno dovesti nekoliko pojačanja.

To se do kraja ljetnog prelaznog roka nije desilo, a od većih pojačanja stigao je samo Milik koji se nesretno povrijedio i tako se stavio na muke trenera Maurizija Sarrija.

Ostalo je Napolitancima mnogo novca 'u kasi' i čini se da pravi šoping za njih počinje u januaru, kada je u planu dovođenje Andree Belottija, koji naprosto blista u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 22-godišnji Italijan je u dosadašnjih 11 utakmica postigao 10 golova i nalazi se na diobi prvog mjesta liste strijelaca sa Džekom i Icardijem, a za njegove usluge je Napoli spreman ponuditi 40 miliona eura. Navodno, prvi kontakti su već uspostavljeni i sada se čeka na dogovor.

Andrea Belotti je zahvaljujući fantastičnim partijama postao i reprezentativac svoje zemlje, a u januarskom prelaznom roku će biti na slatkim mukama. Osim Napolija, za njega se interesuju Manchester City, Arsenal i Leicester.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi